Gemarineerde visbrochettes met tabouleh

Gemarineerde visbrochettes met tabouleh

Met deze originele visbrochettes, gemaakt van takjes rozemarijn, combineren we 2 vissoorten: kabeljauw en zalm! Een leuke combinatie van smaken, zeker ook omdat de vis eerst in een lekkere frisse marinade gaat. Daarbij komt kruidige tabouleh, dat is couscous op smaak gebracht met peterselie en sjalot. Heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Pers het sap van de citroen. Schil en rasp de gember. Maak een marinade door de olijfolie, de wittewijnazijn, de geraspte gember, de helft van het citroensap en de helft van de honing te mengen. Snij de gele paprika in stukjes van 3 bij 3 centimeter.
  • Snij de vis in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn, maar laat de bovenste blaadjes eraan. Dit zijn je satéstokjes. Spies de blokjes vis afwisselend met een blokje paprika op de rozemarijntakjes en leg ze in de marinade. Maak 2 spiesjes per persoon. Draai de spiesjes geregeld om.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de sjalot fijn. Hak de bladpeterselie fijn en meng door de couscous. Voeg de rest van de honing, de rest van het citroensap en de extra vierge olijfolie toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
  • Verhit een grillpan of antikleefpan en bak de visbrochettes rondom.
  • Overgiet ze vlak voor het opdienen nog eens met de marinade en kruid met peper en zout. Serveer met de tabouleh.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 citroen
  • 20 g gember
  • 1 stick honing
  • 1 gele paprika
  • 1 zalmfilet
  • 1 kabeljauw­filet
  • 4 takjes rozemarijn
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 666 kcal
  • Koolhydraten 61.44 g
  • Suikers 7.77 g
  • Vetten 28.89 g
  • Verzadigde vetten 4.76 g
  • Eiwitten 37.41 g
  • Vezels 6.95 g

Allergenen Vis, Gluten, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.