Gemarineerde spieringlapjes met picklesboter, gegrilde aardappelen en salade

Gemarineerde spieringlapjes met picklesboter, gegrilde aardappelen en salade

Varkensvlees en pickes, dat is werkelijk een overheerlijke combinatie! De spieringlapjes worden geroosterd op de barbecue, en daar laat je dan een schepje picklesboter over smelten. Werkelijk hemels! Grill ze!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
gemarineerd spieringlapje
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt. Haal de boter uit de koeling.
  • Was en halveer de aardappelen in de lengte. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 11 à 12 minuten.
  • Snij de kerstomaten in kwartjes. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Dit is de dressing.
  • Maak de boter zacht met een vork in een kommetje en meng er de pickles door. Zet in de koeling.
  • Giet de aardappelen af, doe ze terug in de kookpot en laat ze kort drogen op het vuur. Doe ze in een kom en meng met de olijfolie.
  • Rooster de gemarineerde spieringlapjes op de barbecue, 3-4 minuten per kant. Of bak ze in een pan. Leg ook de voorgekookte aardappelen kort op de barbecue, ongeveer 2 minuten per kant. Of grill ze in een grillpan.
  • Doe een schepje picklesboter op het vlees, zodra je het van de barbecue haalt. Kruid de aardappelen met peper en zout.
  • Leg de gemarineerde spieringlapjes met de picklesboter op borden. Leg er de geroosterde aardappelen bij. Schik er de rucola en kerstomaten bij, bedruppel met de dressing en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 el pickles
  • 2 gemarineerde spieringlapjes
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 805 kcal
  • Koolhydraten 39.13 g
  • Suikers 1.79 g
  • Vetten 58.65 g
  • Verzadigde vetten 20.93 g
  • Eiwitten 28.57 g
  • Vezels 6.32 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Sulfiet, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.