Gemarineerde kippenbouten op de barbecue met Provençaalse saus

Een waar smaakbommetje, deze gemarineerde kippenbouten op de barbecue met een zalige Provençaalse saus. De groentjes voor de saus roosteren we ook op de barbecue, wat zorgt voor een heerlijk rokerig smaakeffect. Dit moet je proeven!
Ingrediënten

ui

knoflook

rode paprika

courgette

spirelli

Provençaalse kruiden

tomatenblokjes

gemarineerde kippenbout
Bereidingswijze
- Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in repen. Snij de courgette in lange plakken.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet af.
- Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven. Voeg dan de helft van de Provençaalse kruiden en de tomatenblokjes toe. Laat rustig pruttelen op een matig vuur.
- Grill de repen paprika en plakken courgette op de barbecue, ongeveer 3-4 minuten per kant of bak ze in een grillpan. Bestrooi met de rest van de Provençaalse kruiden.
- Leg de gemarineerde kippenbouten op de barbecue. Laat ze 6-8 minuten per kant bakken.
- Snij de gegrilde groenten in blokjes. Meng ze door de tomatensaus. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak suiker toe.
- Serveer de gemarineerde kippenbouten met de spirelli en schep er de Provençaalse saus over.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 200 g spirelli
- 2 kl Provençaalse kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 gemarineerde kippenbouten
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 889 kcal
- Koolhydraten 97.75 g
- Suikers 25.2 g
- Vetten 19.86 g
- Verzadigde vetten 3.97 g
- Eiwitten 73.88 g
- Vezels 11.5 g
Allergenen Gluten, Mosterd, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.