Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht, dat toch luxueus proeft, dankzij de heerlijke gelakte zalm. Heel gemakkelijk om klaar te maken, zo goed als geen snijwerk en toch met een schitterend resultaat! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wokmix

Bereidingswijze

  • Meng de honing met de balsamico, peper en zout. Wentel de zalmfilets in deze marinade. Laat rusten in de koeling.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de lente-ui in schuine ringen.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe en kort op hoog vuur aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat 4 minuten garen op beide kanten.
  • Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg de wokgroenten en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de wokgroenten en de gelakte zalm. Werk af met lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 stick honing
  • 2 zalmfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 zakje wokmix

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 885 kcal
  • Koolhydraten 74.06 g
  • Suikers 6.31 g
  • Vetten 42.45 g
  • Verzadigde vetten 8.78 g
  • Eiwitten 47.61 g
  • Vezels 8.11 g

Allergenen Vis, Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.