Gelakte zalm met wokgroenten en rijst

Een heerlijk eenvoudig wokgerecht, dat toch luxueus proeft, dankzij de heerlijke gelakte zalm. Heel gemakkelijk om klaar te maken, zo goed als geen snijwerk en toch met een schitterend resultaat! Laat het smaken!
Ingrediënten

honing

zalmfilet

jasmijnrijst

lente-uitje

wokmix
Bereidingswijze
- Meng de honing met de balsamico, peper en zout. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en wentel ze in deze marinade. Laat rusten in de koeling.
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Snij de lente-ui in schuine fijne ringen.
- Verhit de helft van de arachideolie in een antikleefpan. Voeg de zalmfilets toe en bak kort op hoog vuur aan elke kant, verlaag dan het vuur en laat 3-4 minuten garen per kant.
- Verhit de rest van de arachideolie in een wok en voeg de wokgroenten en per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 4 minuten en kruid met peper en zout.
- Serveer de rijst met de wokgroenten en de gelakte zalm. Werk af met lente-ui.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 stick honing
- 2 zalmfilets
- 150 g jasmijnrijst
- 1 lente-uitje
- 300 g wokmix
Uit jouw keuken
- 2 el arachideolie
- 2 el balsamico
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 847 kcal
- Koolhydraten 71.81 g
- Suikers 6.31 g
- Vetten 41.2 g
- Verzadigde vetten 8.38 g
- Eiwitten 44.11 g
- Vezels 6.36 g
Allergenen Vis, Gluten, Soja, Selderij, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.