Gelakte kip met gebakken rijst en broccoli

Gelakte kip met gebakken rijst en broccoli

Dit is echt comfortfood, op z'n Aziatisch! De kip laten we eerst even marineren in een lekker sausje met honing en wordt dan gebakken, zodat de honing mooi karamelliseert. Daarbij komt gebakken rijst en de broccoli zorgt voor de vitamientjes. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar. Roer de rijst los met een vork.
  • Meng de sojasaus met de honing en het sap van de limoen in een kommetje. Bestrijk de kipfilets met de saus (maar hou nog wat over voor later).
  • Breng ondertussen nog een pot gezouten water aan de kook. Snij de broccoli in roosjes. Schil en rasp de gember. Snij het witte deel van de lente-ui in ringetjes, het groene deel in reepjes. Hou het witte en groene deel van de lente-ui apart. Breek het ei in een kommetje en roer los.
  • Kook de broccoli beetgaar in 2-3 minuten. Laat schrikken onder koud water.
  • Verwarm de helft van de arachideolie in een antikleefpan en bak de kipfilets hierin. Blijf de kipfilets bestrijken met de saus, totdat ze mooi gekleurd en gaar zijn. Haal de kipfilets uit de pan en bewaar ze onder zilverpapier om mooi warm te houden.
  • Neem een brede antikleefpan of wok en laat de rest van de arachideolie warm worden. Stoof het wit van de lente-uitjes samen met de gember kort aan. Voeg dan de rijst toe. Roer goed om en laat de rijst bakken. Voeg dan de broccoli, de sesamolie, de cashewnoten, het ei en de rest van de sojasaus met honing toe. Roer goed om.
  • Serveer de kipfilets met de gebakken rijst en overstrooi met de sesamzaadjes en het groen van de lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 4 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 limoen
  • 2 kipfilets
  • 1 broccoli
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bio-ei
  • 1 el sesamolie
  • 30 g cashewnoten
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 917 kcal
  • Koolhydraten 94.51 g
  • Suikers 29.9 g
  • Vetten 38.85 g
  • Verzadigde vetten 6.68 g
  • Eiwitten 45.03 g
  • Vezels 5.62 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sesam, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.