Gehaktschotel met witloof

Gehaktschotel met witloof

Een zalige ovenschotel met al wat lekker is: gestoofd witloof, krokant gebakken gehakt, aardappelschijfjes en een heerlijk sausje dat erover smelt en een zalig kaaskorstje geeft. Dit smaakt heerlijk af op een koude dag, genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 1 cm dikte. Kook ze beetgaar in 17 minuten in gezouten water. Giet af en laat even afkoelen.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en snij onderaan de harde kern eruit. Snij in grove stukken.
  • Bak het witloof kort aan in de helft van de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schenk er de helft van de melk bij en laat zachtjes gaar stoven. Giet af en laat goed uitlekken, maar vang het stoofvocht op.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt aan. Kruid met peper en zout. Schep het gehakt in een ovenschaal. Leg er het witloof op en dek af met de aardappelschijfjes.
  • Verwarm de grill voor op 200 °C.
  • Smelt de rest van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk het stoofvocht van het witloof bij. Voeg de rest van de melk toe voor een mooie bechamelsaus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • Giet de warme kaassaus over de ovenschotel. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat 10 minuten gratineren onder de grill.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g gemengd gehakt
  • 80 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 855 kcal
  • Koolhydraten 48.2 g
  • Suikers 2.56 g
  • Vetten 53.4 g
  • Verzadigde vetten 26.26 g
  • Eiwitten 44.59 g
  • Vezels 7.57 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.