Gehaktbroodje met seldersaus en aardappelpuree

Gehaktbroodje met seldersaus en aardappelpuree

Zin in lekker comfort food van eigen bodem? We hebben een heerlijke suggestie voor jou: een heerlijk krokant gebakken gehaktbroodje met daarbij een originele seldersaus en romige aardappelpuree. Dat wordt genieten, smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Snij de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de ui, de helft van de peterselie, het ei (de eieren) en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng met vochtige handen en vorm er een gehaktbroodje van.
  • Smelt 1/3de van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 30 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de selder in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de rest van de ui, de selder en de tijm toe. Laat 5 minuten stoven. Verkruimel er dan de kippenbouillon over en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om en laat wat inkoken. Roer er dan de lichte room door. Kruid de saus met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Haal het gehaktbroodje uit de oven. Snij in plakjes. Serveer met de aardappelpuree en de seldersaus. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stengels selder
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 967 kcal
  • Koolhydraten 73.61 g
  • Suikers 10.35 g
  • Vetten 56.39 g
  • Verzadigde vetten 30.72 g
  • Eiwitten 39.45 g
  • Vezels 11.72 g

Allergenen Ei, Gluten, Selderij, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.