Gehaktbroodje met appelmoes en gebakken patatjes

Gehaktbroodje met appelmoes en gebakken patatjes

Vanavond is het feest voor jong en oud, met een heerlijk gehaktbroodje met zachte appelmoes, gebakken patatjes en gemengde sla bij. Geniet van het smulfestijn!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 15 minuten in gezouten water.
  • Schil de appels en snij ze in blokjes. Pers het sap van de citroen. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan. Bak de appelblokjes met de suiker tot de stukjes een mooie geelbruine kleur hebben. Voeg dan het citroensap en een scheutje water toe en laat stoven op een zacht vuur tot de appel zacht is. Druk fijn met een vork of pureer met een aardappelstamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de boter in een antikleefpan. Voeg de voorgekookte aardappelen toe en bak ze mooi krokant en goudbruin. Kruid met peper en zout.
  • Snij het gehaktbrood in plakjes. Serveer met de appelmoes, gebakken aardappelen en de gemengde sla met de dressing erover gedruppeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 appels
  • ½ citroen
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2½ el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl suiker
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 982 kcal
  • Koolhydraten 100.5 g
  • Suikers 54.59 g
  • Vetten 46.58 g
  • Verzadigde vetten 20.97 g
  • Eiwitten 35.04 g
  • Vezels 15.77 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.