Gehaktbrood met waterkersstoemp en Blackwellsaus

Gehaktbrood met waterkersstoemp en Blackwellsaus

Hmm, lekker comfort food, op grootmoeders wijze: een heerlijke puree met peperige waterkers, gehaktbrood en daarbij Blackwellsaus, op basis van pickles. Hier ga je van genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
waterkers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verwarm per persoon 75 milliliter water in een steelpannetje. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en hou warm op een zacht vuur.
  • Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Roer er de waterkers door, maar hou enkele takjes opzij voor de afwerking.
  • Snij het gehaktbrood in plakken. Serveer het gehaktbrood met de waterkerspuree, de Blackwellsaus en de rest van de waterkers.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 4 el pickles
  • 1 brikje lichte room
  • 1 bussel waterkers

Uit jouw keuken

  • 1½ el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 799 kcal
  • Koolhydraten 58.8 g
  • Suikers 5.23 g
  • Vetten 45.41 g
  • Verzadigde vetten 23.19 g
  • Eiwitten 37.36 g
  • Vezels 8.05 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.