Gehaktbrood met uiensaus, gekookte aardappelen en sla

Gehaktbrood met uiensaus, gekookte aardappelen en sla

Echt Vlaams comfort food, dit lekkere gehaktbroodje met uiensaus, gekookte aardappelen en sla met een zalige dressing bij. Een echte familiemaaltijd waar jong en oud van zal genieten. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is) en plaats in een ingevette ovenschaal. Zet 40-45 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de aardappelen beetgaar in 20 minuten. Giet af.
  • Snij de uien in halve ringen. Smelt de boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een zacht vuur.
  • Maak ondertussen de blaadjes los van de little gem en snij ze in kleinere stukjes. Hak de peterselie fijn. Snij de sjalot fijn.
  • Maak de dressing: doe de sjalot, wittewijnazijn, suiker en mosterd in een kommetje. Meng goed en voeg dan straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Meng er de fijngehakte peterselie door.
  • Wanneer de uien beginnen te karamelliseren, bestrooi ze met de bloem en laat kort bakken. Voeg per persoon 75 milliliter water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken tot je een mooie saus hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Snij het gehaktbrood in plakken. Meng de dressing met de little gem. Serveer het gehaktbrood met de uiensaus, de gekookte aardappelen en de sla met dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 4 el panko
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 uien
  • 2 little gems
  • 10 g krul­peterselie
  • 1 sjalot
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 1½ el boter
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el bloem
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 831 kcal
  • Koolhydraten 62.89 g
  • Suikers 12.51 g
  • Vetten 47.14 g
  • Verzadigde vetten 17.39 g
  • Eiwitten 36.58 g
  • Vezels 10.72 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.