Gehaktbrood met pistachenootjes, geroosterde boontjes en aardappelen

Gehaktbrood met pistachenootjes, geroosterde boontjes en aardappelen

Dit is een feestje op het bord voor jong en oud! Een heerlijk gehaktbroodje met een leuke verrassing binnenin: krokante pistachenootjes! Daarbij komen geroosterde boontjes met tomatenblokjes en gekookte aardappelen. Veel smaak en weinig werk, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe het gehakt samen met het ei (de eieren), de pistachenootjes, de tijm en het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje. Smelt de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 15 minuten in de oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de boontjes 4 minuten. Schep uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg nu de aardappelen toe en laat ze 15-20 minuten gaarkoken en giet af.
  • Leg de boontjes naast het gehaktbroodje, kruid ze met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet het gehaktbroodje met de boontjes nog 20 minuten in de oven.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de tomaat in fijne blokjes.
  • Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in plakjes. Serveer met de geroosterde boontjes en de gekookte aardappelen. Werk af met de fijngesneden peterselie en blokjes tomaat.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 30 g pistache­noten
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el paneermeel
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 10 g krul­peterselie
  • 1 tomaat

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 873 kcal
  • Koolhydraten 60.6 g
  • Suikers 5.8 g
  • Vetten 51.88 g
  • Verzadigde vetten 19.74 g
  • Eiwitten 40.28 g
  • Vezels 13.04 g

Allergenen Ei, Noten, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.