Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

Gehaktbrood met pastinaakfrietjes

Een favoriet van groot en klein: een heerlijk gehaktbroodje uit de oven. Maar groot en klein zullen nog enthousiaster zijn over de pastinaakfrietjes die erbij geserveerd worden: knapperig, licht zoet en heerlijk bij het gehakt. Nog een lekker sausje erbij en dit wordt gegarandeerd een nieuwe klassieker in je weekmenu!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Rits de blaadjes van de takjes tijm en strooi ze over de pastinaakfrietjes. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Doe het gehakt in een kom en doe er het ei (de eieren), de knoflook, de rode ui, panko, peper en zout bij en meng goed door elkaar met je handen. Vorm er een gehaktbroodje van en plaats in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de oven.
  • Snij het basilicum heel fijn en meng door de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  • Haal de pastinaakfrietjes en het gehaktbroodje uit de oven. Snij het gehaktbroodje in plakjes en serveer met de pastinaakfrietjes, de gemengde sla en de basilicummayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 4 takjes tijm
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 4 el panko
  • 10 g basilicum
  • 2 el mayonaise
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 814 kcal
  • Koolhydraten 55.25 g
  • Suikers 7.08 g
  • Vetten 49.17 g
  • Verzadigde vetten 12.15 g
  • Eiwitten 35.47 g
  • Vezels 10.45 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.