Gehaktbrood met krieltjes en champignonroomsaus

Gehaktbrood met krieltjes en champignonroomsaus

Heerlijk comfort food voor op een koude dag: een lekker gehaktbroodje met geroosterde krieltjes, champignonroomsaus en veldsla erbij. Terwijl het gehaktbrood en de krieltjes in de oven staan, heb jij rustig op je gemak tijd om de champignonroomsaus te maken. Handig!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe het gehakt samen met het ei (de eieren) en het paneermeel in een kom. Doe er de tijm bij. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal in met boter en leg het gehaktbroodje erin. Zet 40-45 minuten in de oven.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Was de veldsla en laat uitlekken.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten mee in de oven. Schep halfweg om.
  • Meng de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Laat de rest van de boter smelten in een pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room en mosterd toe en roer los. Hou warm op een zacht vuur.
  • Snij het gehaktbroodje in plakken. Verdeel de veldsla over de borden. Bedruppel met de dressing. Leg er de plakken gehaktbrood bij, de krieltjes, schep er de champignonroomsaus over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 250 g champignons
  • 50 g veldsla
  • 400 g krielaardappelen
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1½ el boter
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 935 kcal
  • Koolhydraten 52.32 g
  • Suikers 3.62 g
  • Vetten 63.16 g
  • Verzadigde vetten 25.66 g
  • Eiwitten 38.69 g
  • Vezels 8.92 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.