Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

Gehaktbrood met kaas, witloof en graanmosterdsaus

Geraspte kaas is het geheime ingrediënt in dit heerlijk smaakvolle gehaktbrood! Heerlijke herfstige smaken, in combinatie met het gestoofde witloof, gekookte aardappelen en een pittige graanmosterdsaus. Echt comfortfood van bij ons!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water en giet af.
  • Doe het gehakt samen met het ei (2 eieren voor 4 personen) en het paneermeel in een kom. Doe er de geraspte kaas en de tijm bij. Kruid met peper en zout. Vorm tot een gehaktbroodje. Smelt de helft van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 30 minuten in de oven.
  • Snij het witloof overlangs in twee. Smelt de rest van de boter in een pan en voeg de witloofstronkjes toe. Kruid met peper en zout. Laat ze kort aanbakken aan beide kanten en verlaag dan het vuur. Schenk er water bij, zodat de witloofstronkjes half onder water staan. Zet een deksel op de pan en laat het witloof traag garen. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  • Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook in een steelpannetje. Verkruimel er de kippenbouillon bij en roer goed. Voeg de room en de graanmosterd toe. Roer goed tot je een mooie saus hebt. Kruid bij met peper en zout. Hou warm maar breng niet aan de kook.
  • Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij het in plakjes. Serveer met het gestoofde witloof, de gekookte aardappelen en de graanmosterdsaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 40 g emmentaler
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 3 stronkjes witloof
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 1 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 56.12 g
  • Suikers 3.18 g
  • Vetten 52.18 g
  • Verzadigde vetten 27.78 g
  • Eiwitten 43.23 g
  • Vezels 8.09 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.