Gehaktbrood in tomaten-groentesaus met geroosterde aardappelen

Gehaktbrood in tomaten-groentesaus met geroosterde aardappelen

Voor de liefhebbers van spaghetti bolognaise: dit is iets totaal anders, en toch zal de smaak je wat aan je geliefde pasta doen denken! We maken een origineel gehaktbroodje, dat je halfweg tijdens het bakken 'oversaust' met een heerlijke tomaten-groentesaus en afwerkt met gratinkaas. Past heerlijk bij de geroosterde aardappelen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
vastkokende aardappel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe het gehakt samen met het paneermeel, de Italiaanse kruiden en de helft van de gratinkaas in een kom. Kruid met peper en zout. Meng en vorm tot een gehaktbrood (voor 4 personen: maak het gehaktbrood niet te 'hoog', zodat het gaar is). Vet een ovenschaal en het gehaktbrood in met 1/3 van de olijfolie. Zet 25 minuten in de oven.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette en rode paprika in kleine blokjes.
  • Verhit 1/3 van de olijfolie in een stoofpot of grote antikleefpan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de blokjes rode paprika, courgette en de knoflook toe. Laat 5 minuten stoven op een matig vuur.
  • Voeg nu de passata toe aan de groenten. Roer goed om. Breng aan de kook en laat de saus 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten mee in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Haal het gehaktbrood even uit de oven en schep er de tomatensaus over. Strooi de rest van de gratinkaas over de tomatensaus. Zet nog 15 minuten mee in de oven.
  • Haal het gehaktbroodje uit de oven en snij in plakjes. Serveer samen met de geroosterde aardappelen en de saus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 500 ml tomaten­passata
  • 400 g vastkokende aardappelen

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 890 kcal
  • Koolhydraten 71.58 g
  • Suikers 15.86 g
  • Vetten 46.52 g
  • Verzadigde vetten 13.89 g
  • Eiwitten 41.54 g
  • Vezels 13.29 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.