Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

Gehaktbrood in hazelnotenjasje met knolselderpuree en een slaatje

Knolselderpuree kan je heel gemakkelijk maken door blokjes knolselder samen met aardappelen te koken en dan te pureren. Daarbij komt een lekker krokant gehaktbroodje in een jasje van hazelnoten en een fris slaatje met een lekkere dressing. Heerlijk combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gedroogde tijm
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Hak de hazelnoten grof. Doe het gehakt samen met 2/3de van de mosterd, de tijm en het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Meng goed en vorm tot een gehaktbroodje. Rol het gehaktbrood door de gehakte hazelnoten. Smelt de helft van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 20 minuten in de oven.
  • Snij de sjalot fijn. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, de rest van de mosterd en peper en zout. Voeg enkele druppels water toe voor een mooie binding. Meng de fijngesneden sjalot erdoor. Dit is de dressing.
  • Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Druppel de dressing over de gemengde sla. Serveer het gehaktbroodje met de knolselderpuree en het slaatje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 30 g hazelnoten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 el paneermeel
  • 1 sjalot
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 3 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 850 kcal
  • Koolhydraten 58.18 g
  • Suikers 3.9 g
  • Vetten 51.15 g
  • Verzadigde vetten 19.28 g
  • Eiwitten 37.81 g
  • Vezels 7.2 g

Allergenen Noten, Gluten, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.