Gehaktballetjes Stroganoff met geroosterde patatjes

Gehaktballetjes Stroganoff met geroosterde patatjes

Stroganoff is een typische pittige saus uit de Russische keuken. Vandaag op het menu: heerlijke gehaktballetjes met een romig tomatensausje met champignons en rode paprika. Met de geroosterde patatjes erbij is dit bordje een garantie op een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui in halve ringen. Snij de paprika in fijne reepjes. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Doe het gehakt in een mengkom, samen met de mosterd, de helft van het paprikapoeder, de helft van het paneermeel en de helft van de fijngehakte bladpeterselie. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit 1/4 van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui, champignons, paprika en de rest van het paprikapoeder toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut bakken.
  • Voeg nu per persoon 60 milliliter water en de room toe aan de groenten. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon over. Kruid met peper en zout. Schep goed om, breng aan de kook en draai dan het vuur lager, zodat de saus zachtjes pruttelt. Voeg de gehaktballetjes toe, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes garen.
  • Serveer de Stroganoff gehaktballetjes met de geroosterde patatjes en werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 10 g blad­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 el paneermeel
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 brikje lichte room
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 986 kcal
  • Koolhydraten 64.78 g
  • Suikers 13.92 g
  • Vetten 61.72 g
  • Verzadigde vetten 19.66 g
  • Eiwitten 38.89 g
  • Vezels 14.56 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.