Gehaktballetjes Stroganoff met geroosterde patatjes

Gehaktballetjes Stroganoff met geroosterde patatjes

Stroganoff is een typische pittige saus uit de Russische keuken, die meestal bij rundsvlees geserveerd wordt. Vandaag op het menu: heerlijke rundsgehaktballetjes met een romig tomatensausje met champignons en rode paprika erbij. Met de geroosterde patatjes erbij is dit bordje een garantie op een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui en de paprika in reepjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de peterselie fijn.
  • Doe het gehakt in een mengkom, samen met de helft van het paprikapoeder, de helft van het paneermeel, de mosterd en de helft van de fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Als het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de ui, champignons, paprika en de rest van het paprikapoeder toe. Roerbak gedurende 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut bakken.
  • Voeg nu per persoon 60 milliliter water en de room toe. Verkruimel de runderbouillon over het gerecht. Kruid met peper en zout. Schep goed om, breng aan de kook en draai dan het vuur lager, zodat de saus zachtjes pruttelt. Voeg de gehaktballetjes toe, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten garen.
  • Serveer de Stroganoff gehaktballetjes met de geroosterde patatjes en werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 g champignons
  • 10 g blad­peterselie
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 el paneermeel
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 100 ml lichte room
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 956 kcal
  • Koolhydraten 64.03 g
  • Suikers 11.52 g
  • Vetten 57.58 g
  • Verzadigde vetten 11.16 g
  • Eiwitten 39.8 g
  • Vezels 13.64 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Noten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.