Gehaktballetjes met krieken

Gehaktballetjes met krieken

Een Belgische klassieker die je zo terugkatapulteert naar je jonge jaren! Heerlijk krokante gehaktballetjes met daarbij lekkere kriekjes in een zalig sausje. Puur genieten, op grootmoeders wijze!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
krieken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met het paneermeel en het ei (de eieren). Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng goed door mekaar. Rol er balletjes van en leg ze in een ovenschaal. Zet 20 tot 25 minuten in de oven, tot de balletjes gaar zijn.
  • Hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze in 18-20 minuten gaar in gezouten water. Giet af en meng met de boter en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Laat de krieken uitlekken en vang het sap op. Roer het maïszetmeel los in wat sap van de krieken. Breng de rest van het sap aan de kook. Voeg al roerend het maïszetmeel toe. Laat zachtjes koken tot het sap bindt. Voeg de krieken toe en doe er de suiker bij. Laat nog even verwarmen.
  • Serveer de gehaktballetjes met de krieken en de aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g gemengd gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 1 ei
  • 10 g krul­peterselie
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bokaal krieken

Uit jouw keuken

  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el boter
  • ½ el suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1022 kcal
  • Koolhydraten 115.55 g
  • Suikers 45.35 g
  • Vetten 42.49 g
  • Verzadigde vetten 18.39 g
  • Eiwitten 39.34 g
  • Vezels 11.83 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.