Gehaktballetjes met geroosterde aardappelen en blackwellsaus

Gehaktballetjes met geroosterde aardappelen en blackwellsaus

Blackwellsaus eten we meestal bij een stukje varkensvlees, maar waarom eens niet bij lekkere gehaktballetjes? De combinatie is zowel verrassend als overheerlijk, al zeggen we het zelf! Daarbij komen blokjes geroosterde aardappel en een frisse crunchy salade. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
pickles
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Je hoeft ze niet te schillen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Hak de krulpeterselie fijn. Doe het gehakt in een mengkom, samen met de helft van het paneermeel, de helft van de fijngehakte peterselie en de mosterd. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan, ongeveer 10 minuten. Schep de gehaktballetjes uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Maak ondertussen de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  • Zet de pan terug op het vuur en blus met per persoon 50 millliliter water. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Roer goed los en voeg de pickles en de room toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus wat indikken en voeg de gehaktballetjes terug toe om nog even te laten doorwarmen.
  • Schik de geroosterde aardappelen, de gebaktballetjes in de blackwellsaus en de little gem op borden. Druppel de dressing over de sla. Overstrooi met de rest van de peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 2 little gems
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 2 el pickles
  • 1 brikje lichte room

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 881 kcal
  • Koolhydraten 50.29 g
  • Suikers 3.95 g
  • Vetten 61 g
  • Verzadigde vetten 19.36 g
  • Eiwitten 32.76 g
  • Vezels 6.89 g

Allergenen Gluten, Selderij, Mosterd, Sulfiet, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.