Gehaktballetjes met courgette en kruidenkaassaus

Gehaktballetjes met courgette en kruidenkaassaus

Vandaag eten we originele gehaktballetjes! Ze worden samen gebakken met courgette en champignons. Dat past heerlijk bij de verrassende kruidenkaassaus. Doe daar nog peterselie-aardappeltjes bij, en je hebt een maaltijd in mekaar gebokst waar jong én oud blij van wordt.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
kruidenkaas

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de courgette in blokjes. Snij de champignons in schijfjes. Snij de peterselie fijn.
  • Doe het gehakt in een mengkom, samen met de helft van het paneermeel, de mosterd en de helft van de fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Wanneer het gehakt nog te vochtig is, voeg de rest van het paneermeel toe. Rol er gelijke balletjes van.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olijfolie en bak de courgetteblokjes en champignonschijfjes gedurende 6 minuten. Voeg de lichte room en kruidenkaas toe en roer goed om. Voeg de gehaktballetjes terug toe en laat nog enkele minuten doorwarmen op een matig vuur. Als de saus te dik is, voeg nog een eetlepel water toe. Kruid met peper en zout.
  • Roer de rest van de peterselie en de boter door de gekookte aardappelen. Serveer de gehaktballetjes met de saus en de peterselie-aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ courgette
  • 125 g champignons
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • ½ potje lichte room
  • 75 g kruidenkaas

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 936 kcal
  • Koolhydraten 57.89 g
  • Suikers 7.48 g
  • Vetten 55.98 g
  • Verzadigde vetten 23.76 g
  • Eiwitten 48.62 g
  • Vezels 8.45 g

Allergenen Gluten, Lactose, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.