Gehaktballetjes in tomatensaus met ovenfrietjes

Gehaktballetjes in tomatensaus met ovenfrietjes

Wie wordt er niet blij van gehaktballetjes in tomatensaus? We maken het klaar op 'typisch Belgische wijze', met een heerlijke tomatensaus met stukjes selder in. Lekkere ovenfrietjes erbij en smullen maar! Eetplezier voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gedroogde oregano

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de frieten. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in boogjes. Snij de tomaat in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom het gehakt met het paneermeel, de helft van de peterselie en de helft van de ui. Kruid met peper en zout. Kneed met vochtige handen tot één geheel. Rol er dan gelijke balletjes van.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou opzij. Voeg nu de rest van de olijfolie en de ui, de knoflook en de selder toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes (in blik) en gedroogde oregano toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de suiker toe. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes tomaat en de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus samen met de ovenfrieten. Werk af met de rest van de gehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels selder
  • 1 tomaat
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl gedroogde oregano

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 789 kcal
  • Koolhydraten 66.8 g
  • Suikers 10.9 g
  • Vetten 41.42 g
  • Verzadigde vetten 10.54 g
  • Eiwitten 34.47 g
  • Vezels 12.13 g

Allergenen Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.