Gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde aardappelen

Gehaktballetjes in tomatensaus met geroosterde aardappelen

Wie wordt er nu niet blij van lekkere gehaktballetjes? Ze komen in een heerlijk smaakvolle tomatensaus met selder en lekker krokante geroosterde aardappelen erbij. Een waar bordje comfort food om jong en oud mee te plezieren. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Meng in een kom het vlees met het paneermeel, de helft van de peterselie en de helft van de ui. Breek hierboven het (de) ei(eren). Kneed met vochtige handen tot één geheel. Kruid met peper en zout. Rol er gelijke balletjes van.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 5 minuten. Schep ze uit de pan en hou opzij. Voeg nu de rest van de ui, de knoflook en de selder toe aan de pan. Laat zachtjes stoven gedurende 5 minuten.
  • Voeg de gedroogde oregano toe en de tomatenpuree. Laat kort bakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus samen met de geroosterde aardappelen. Werk af met de rest van de gehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels selder
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 913 kcal
  • Koolhydraten 57.65 g
  • Suikers 7.62 g
  • Vetten 57.39 g
  • Verzadigde vetten 16.53 g
  • Eiwitten 39.21 g
  • Vezels 11.26 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.