Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes

Gehaktballetjes in mosterdsaus met geroosterde tomaten en hasselback aardappeltjes

Zeggen je tafelgenoten dat je altijd hetzelfde voorschotelt? Wel, dat is een commentaar die je zeker niet gaat krijgen met dit originele gerecht! Gehaktballetjes in een heerlijke romige mosterdsaus met geroosterde tomaten en schattige hasselback aardappeltjes. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes. Pers de knoflook. Smelt de boter in een steelpannetje en doe er de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Leg een krieltje in een houten lepel. Maak inkepingen naast elkaar in elk krieltje, maar snij niet helemaal door (doordat het krieltje in de houten lepel ligt, kan je het onderaan niet helemaal doorsnijden). Je krijgt nu een mooi streepjespatroon op de krieltjes. Leg de krieltjes in een ovenschaal en giet er de knoflookboter over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal, met de opengesneden kant naar boven. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de helft van de olijfolie samen met de balsamico, de blaadjes tijm en peper en zout in een kommetje, meng en bestrijk de tomaten hiermee. Zet de tomaten 15 minuten mee in de oven.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de balletjes rondom gedurende 6 minuten. Schep de balletjes even uit de pan en voeg de room, per persoon 3 eetlepels water en de mosterd toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij. Roer goed en voeg de gehaktballetjes terug toe. Laat de saus nog enkele minuten inkoken. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Serveer de gehaktballetjes met de geroosterde tomaten, hasselback aardappeltjes en het mosterdsausje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 brikje lichte room
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el mosterd
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 930 kcal
  • Koolhydraten 59.11 g
  • Suikers 7.32 g
  • Vetten 61.3 g
  • Verzadigde vetten 27.02 g
  • Eiwitten 34.51 g
  • Vezels 7.86 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.