Gehaktballen met kaas, wortelpuree en uiensaus

Gehaktballen met kaas, wortelpuree en uiensaus

Echt comfortfood in de vorm van heerlijke gehaktballen die op smaak gebracht worden met kaas en mosterd. Krokant aan de buitenkant, smeuïg en bomvol smaak binnenin! Daarbij komt een eenvoudige maar lekkere wortelpuree en uiensaus. Een kuiltje in je puree maken om de saus in te doen mag! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Schil de wortelen en snij in plakjes. Kook de aardappelen en wortelen samen 20 minuten in gezouten water.
  • Snij de uien in halve ringen.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de kaas, de helft van het paneermeel, de mosterd en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er gehaktballen van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  • Verhit 1/3de van de boter in een pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven.
  • Verhit 1/3de van de boter in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de halve uienringen toe. Laat 10 minuten stoven tot de uien gekarameliseerd zijn. Bestrooi met de bloem, roer om en voeg per persoon 50 milliliter warm water toe. Verkruimel de runderbouillon erbij. Roer goed om en laat indikken tot een saus. Kruid met peper en eventueel nog wat zout.
  • Snij de peterselie fijn. Giet de aardappelen en wortelen af en stamp ze fijn. Voeg de resterende boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Serveer de wortelpuree met de gehaktballen met kaas en de uiensaus. Werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 wortelen
  • 2 uien
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g emmentaler
  • 5 el paneermeel
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • 1 kl mosterd
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1029 kcal
  • Koolhydraten 95.64 g
  • Suikers 25.54 g
  • Vetten 48.24 g
  • Verzadigde vetten 26.39 g
  • Eiwitten 44.93 g
  • Vezels 20.52 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.