Gehaktballen met caprese vulling en linguine

Gehaktballen met caprese vulling en linguine

We tillen 'tomaat-mozzarella' naar een hoger niveau, door er een heerlijke vulling mee te maken voor originele gehaktballen. Een lekker sappige gehaktbal met een verrassing binnenin dus! Daarbij komt linguine in een lekkere tomatensaus. Smullen geblazen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
linguine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de tomaten in partjes, verwijder de pitjes en snij in fijne blokjes. Gooi de tomatenpitjes niet weg, die kan je straks bij de saus voegen! Snij de mozzarella in fijne blokjes. Hak de basilicum fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Meng de helft van de tomatenblokjes met de mozzarellablokjes en de fijngehakte basilicum. Kruid met peper en zout.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er gehaktballen van. Duw met je duim een kuil in de gehaktballen en schep er de tomaat-mozzarella mengeling in. Druk het gehakt rondom de vulling en vorm er terug een bal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 10 minuten in de oven.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de Italiaanse kruiden, de tomatenblokjes en de tomatenpitjes toe. Roer goed om en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten pruttelen op matig vuur.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou wat van het kookvocht bij.
  • Meng de linguine met de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een mooie vloeiende saus.
  • Serveer de linguine met de gehaktballen. Werk af met blaadjes basilicum en de rest van de tomatenblokjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 10 g basilicum
  • 300 g gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g linguine

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1113 kcal
  • Koolhydraten 107.92 g
  • Suikers 14 g
  • Vetten 48.54 g
  • Verzadigde vetten 17.85 g
  • Eiwitten 57.5 g
  • Vezels 9.73 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.