Gehaktbal met zoete aardappelpuree en boontjes in tomatensaus
Simpel, snel én toch verrassend, daar gaan we voor! Wat denk je van deze heerlijke gehaktbal in combinatie met zoete aardappelpuree en sperzieboontjes in tomatensaus? Hier zal jong en oud van smullen, gegarandeerd!
Ingrediënten
ui
gemengd gehakt
paneermeel
zoete aardappel
sperzieboon
knoflook
tomatenblokjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de fijngesneden ui, de helft van het paneermeel en een snuf peper en zout. Meng goed en vorm er per persoon een gehaktbal van. Doe de rest van het paneermeel in een bord en rol er de gehaktballen door.
- Verhit de boter in een antikleefpan en voeg de gehaktballen toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Schep over in een ovenschaal en zet nog 15 minuten in de oven.
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
- Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Pers de knoflook. Breng een kookpot met gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes 4 minuten. Giet af.
- Verhit de olijfolie in de pan waarin je de gehaktballen hebt gebakken en voeg de rest van de ui en knoflook toe. Stoof voor 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de sperzieboontjes toe. Schep om en laat nog 5 minuten garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
- Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
- Serveer de zoete aardappelpuree met de gehaktbal en de boontjes in tomatensaus.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 300 g gemengd gehakt
- 5 el paneermeel
- 500 g zoete aardappelen
- 300 g sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- ½ blik tomatenblokjes
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 786 kcal
- Koolhydraten 81.27 g
- Suikers 16.98 g
- Vetten 34.08 g
- Verzadigde vetten 13.41 g
- Eiwitten 35.86 g
- Vezels 14.03 g
Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.