Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaise

Gegrilde zalm met knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaise

Een origineel gerechtje met een stukje gegrilde zalm, knapperige knolselderfrietjes, courgettespaghetti en een hollandaisesausje. Het klinkt als veel werk, maar dat valt reuzegoed mee hoor. Voor een shortcut kan je de courgette ook in blokjes snijden en aanstoven. Ook lekker! Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knolselder
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
zalmfilet
Ingredientfoto
bio-ei

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de knolselder in balkjes van 1 cm dik. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 20 min. in een oven van 200 °C. Schep halfweg om.
  • Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in reepjes. Doe de slierten in een ovenschaal, besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten mee in de oven.
  • Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  • Scheid de eieren, het eiwit heb je in dit gerecht niet nodig. Klop de eidooiers los met de wittewijnazijn en per persoon 1 koffielepel water in een steelpannetje. Klop op een zacht vuurtje op tot een schuimige, stevige massa. Snij de koude boter in klontjes en roer door de saus. Kruid met peper en zout.
  • Grill of bak de zalmfilets 3 minuten aan beide kanten. Serveer met de knolselderfrietjes, courgettespaghetti en hollandaisesaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ knolselder
  • 1 courgette
  • 2 zalmfilets
  • 2 bio-eieren

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 865 kcal
  • Koolhydraten 17.05 g
  • Suikers 7.62 g
  • Vetten 70.07 g
  • Verzadigde vetten 22.63 g
  • Eiwitten 41.43 g
  • Vezels 1.82 g

Allergenen Vis, Ei, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.