Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Gegrilde zalm met geroosterde zoete aardappel

Voor mensen die van lekker eten houden, maar het toch ook graag gezond houden: we denken aan jullie! Dit gerechtje is een zalige combinatie van geroosterde plakjes zoete aardappel, een stukje gegrilde zalm en verse spinazie. Het sausje op basis van zure room zorgt voor een lekkere frisse toets. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn. Draai halfweg om.
  • Breng water aan de kook in een waterkoker. Snij de rode ui in fijne halve ringen. Overgiet de ui met het kokend water en giet af. Doe de ui in een kommetje en schenk er de wittewijnazijn en de suiker bij. Roer goed om en laat marineren.
  • Was de spinazie en laat goed uitlekken. Was de citroen goed en rasp de aangegeven hoeveelheid van de schil. Meng de zure room met de zeste van citroen en kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Doe de uitgelekte spinazie in een kom. Schep de rode ui uit de marinade. Voeg de geroosterde zoete aardappel en de gemarineerde rode ui toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en besprenkel met wat citroensap.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrijk ze met de resterende olijfolie. Kruid met peper en zout. Verhit een grill (of antikleefpan) en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de gegrilde zalmfilets met de zoete aardappelsalade en de zureroomdressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 g spinazie
  • ½ citroen
  • ½ potje zure room
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte­wijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 744 kcal
  • Koolhydraten 45.4 g
  • Suikers 15.78 g
  • Vetten 46.85 g
  • Verzadigde vetten 13.15 g
  • Eiwitten 33.18 g
  • Vezels 6.85 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.