Gegrilde zalm met fregola sarda en snelle groentenpickle

Gegrilde zalm met fregola sarda en snelle groentenpickle

Fregola sarda zijn kleine pastabolletjes uit Sardinië. Ze lenen zich perfect om er een lekkere salade mee te maken, bijvoorbeeld bij dit stukje gegrilde zalm en een snelle groentenpickle van venkel, sjalot en komkommer. Een heerlijk licht en eenvoudig gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
venkel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel onder heet water.
  • Snij de harde kern uit de venkel en snij de groene steeltjes weg. Hou de groene topjes wel bij. Snij de venkel in hele fijne plakjes (je kan dit ook met een mandoline doen). Snij de sjalot overlangs in twee en dan in fijne plakjes. Snij de komkommer in fijne halve maantjes. Doe alle groenten samen in een kom.
  • Meng de witte wijnazijn met 2/3de van de olijfolie en de suiker. Kruid met peper en zout. Giet deze marinade over de groenten. Schep regelmatig om.
  • Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan (of gebruik een antikleefpan) en bak de zalmfilets aan beide kanten.
  • Doe de fregola sarda op de borden en verdeel er de groenten met vinaigrette over en een stuk zalm. Werk af met de groene topjes van de venkel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g fregola sarda
  • ½ venkel
  • 1 sjalot
  • 1 komkommer
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 3 kl olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 702 kcal
  • Koolhydraten 60.34 g
  • Suikers 7.1 g
  • Vetten 32.12 g
  • Verzadigde vetten 6.05 g
  • Eiwitten 40.98 g
  • Vezels 6.32 g

Allergenen Gluten, Lactose, Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.