Gegrilde zalm met aardappelsalade

Gegrilde zalm met aardappelsalade

Een heerlijk fris en zomers gerecht: gegrilde zalm met heerlijke aardappelsalade en krokante sla erbij. Heel gemakkelijk om klaar te maken met een overheerlijk resultaat, helemaal 15gram!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
ijsbergsla
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 18 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  • Kook het ei (de eieren) 10 minuten. Spoel daarna onder koud water.
  • Snij de sjalot fijn. Hak de dille fijn. Maak de blaadjes van de ijsbergsla los en snij in stukken. Meng de helft van de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de dressing voor de sla.
  • Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, de sjalot, ei, dille, de rest van de wittewijnazijn en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar. Zet nog even in de koeling.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant.
  • Verdeel de aardappelsalade over de borden. Voeg de sla toe en besprenkel met de dressing. Schik er de gegrilde zalm bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 10 g dille
  • ½ ijsbergsla
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 882 kcal
  • Koolhydraten 38.14 g
  • Suikers 0.76 g
  • Vetten 64.43 g
  • Verzadigde vetten 11.03 g
  • Eiwitten 37.18 g
  • Vezels 6.55 g

Allergenen Ei, Mosterd, Soja, Vis, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.