Gegrilde zalm met aardappelsalade

Gegrilde zalm met aardappelsalade

Een heerlijk fris en zomers gerecht: gegrilde zalm met heerlijke aardappelsalade en krokante salade erbij. Heel gemakkelijk om klaar te maken met een overheerlijk resultaat, helemaal 15gram!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 17 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  • Kook het ei (de eieren) 10 minuten. Spoel daarna onder koud water.
  • Snij de sjalot fijn. Hak de dille fijn. Maak de blaadjes van de little gem los. Meng de helft van de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de dressing voor de sla.
  • Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, de sjalot, ei, dille, de rest van de wittewijnazijn en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar. Zet nog even in de koeling.
  • Verwarm een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant.
  • Verdeel de aardappelsalade over de borden. Voeg de blaadjes sla toe en besprenkel ze met de dressing. Schik er de gegrilde zalm bij en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 10 g dille
  • 2 little gems
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 881 kcal
  • Koolhydraten 38.11 g
  • Suikers 1.41 g
  • Vetten 64.48 g
  • Verzadigde vetten 11.03 g
  • Eiwitten 37.13 g
  • Vezels 6.57 g

Allergenen Ei, Vis, Gluten, Soja, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.