Gegrilde zalm met aardappelsalade
Een heerlijk fris en zomers gerecht: gegrilde zalm met heerlijke aardappelsalade en krokante sla erbij. Heel gemakkelijk om klaar te maken met een overheerlijk resultaat, helemaal 15gram!
Ingrediënten
vastkokende aardappel
bio-ei
sjalot
dille
ijsbergsla
zalmfilet
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook 18 minuten in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
- Kook het ei (de eieren) 10 minuten. Spoel daarna onder koud water.
- Snij de sjalot fijn. Hak de dille fijn. Maak de blaadjes van de ijsbergsla los en snij in stukken. Meng de helft van de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie en kruid met peper en zout. Dit is de dressing voor de sla.
- Pel het (de) gekookte ei(eren) en snij in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, de sjalot, ei, dille, de rest van de wittewijnazijn en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar. Zet nog even in de koeling.
- Verwarm een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill de zalmfilets 3 minuten per kant.
- Verdeel de aardappelsalade over de borden. Voeg de sla toe en besprenkel met de dressing. Schik er de gegrilde zalm bij en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1 bio-ei
- 1 sjalot
- 10 g dille
- ½ ijsbergsla
- 2 zalmfilets
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- 4 el mayonaise
- 1 kl wittewijnazijn
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 882 kcal
- Koolhydraten 38.14 g
- Suikers 0.76 g
- Vetten 64.43 g
- Verzadigde vetten 11.03 g
- Eiwitten 37.18 g
- Vezels 6.55 g
Allergenen Ei, Mosterd, Soja, Vis, Gluten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.