Gegrilde steak salade met sjalot vinaigrette

Gegrilde steak salade met sjalot vinaigrette

Een lekker gezonde salade, die toch rijk van smaak is! Plakjes gegrilde steak met lekker veel groenten en een heerlijke klassieke dressing op basis van sjalot. Eenvoudige en toch volle smaken die zo goed bij elkaar passen. Koolhydraat arm, rijk van smaak!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
gele paprika

Bereidingswijze

  • Haal de rundersteaks uit de koelkast, dep ze droog met keukenpapier en kruid royaal met peper en zout.
  • Snij de sjalot fijn. Doe in een kom, samen met de mosterd en balsamico. Meng goed en voeg dan al roerend straalsgewijs de extra vierge olijfolie toe. Voeg per persoon ook 1 koffielepel water toe. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  • Maak de blaadjes van de little gem los. Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer in kwartjes. Snij de gele paprika in fijne blokjes. Doe de kerstomaten, komkommer en paprika in een kom en meng er de helft van de dressing door.
  • Besprenkel de steak met de olijfolie. Verhit een grillpan en bak de steak 3-4 minuten aan elke kant. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de blaadjes little gem over de borden en druppel er de rest van de dressing over. Verdeel er de rest van de groenten over. Snij de steak in fijne plakjes, leg ze bij de salade en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rundersteaks
  • ½ sjalot
  • 2 little gems
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ komkommer
  • ½ gele paprika

Uit jouw keuken

  • 1 kl olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 473 kcal
  • Koolhydraten 9.8 g
  • Suikers 6.6 g
  • Vetten 30.8 g
  • Verzadigde vetten 4.7 g
  • Eiwitten 38.7 g
  • Vezels 3.85 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.