Gegrilde steak met zoete aardappelpuree en tomaat-paprikasalsa
Kleurrijk, zomers, luxueus, lekker licht én snel klaar! Hoe zalig is dat? We maken een gegrilde steak met een zachte zoete aardappelpuree en daarbij een licht-pittige tomaat-paprikasalsa. Dat zal smaken, geniet ervan!
Ingrediënten
zoete aardappel
tomaat
sjalot
gele paprika
koriander
jalapeñopeper
limoen
rundersteak
Bereidingswijze
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
- Snij de tomaten in blokjes. Snij de sjalot heel fijn. Snij de aangegeven hoeveelheid gele paprika in fijne blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Halveer de jalapeño in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in fijne blokjes. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
- Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden sjalot, de gele paprika, het sap van de limoen, de koriander, de jalapeño, peper en zout. Dit is de salsa.
- Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en bestrijk ze met de arachideolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Grill de steak 2-3 minuten per kant op de hete grill. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan in plakjes.
- Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout. Roer er de extra vierge olijfolie door.
- Serveer de zoete aardappelpuree met de gegrilde steak en de salsa erover gelepeld.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 zoete aardappelen
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- ½ gele paprika
- 10 g koriander
- 1 jalapeñopeper
- ½ limoen
- 2 rundersteaks
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 430 kcal
- Koolhydraten 19.72 g
- Suikers 5.73 g
- Vetten 21.06 g
- Verzadigde vetten 3.34 g
- Eiwitten 39.12 g
- Vezels 5.08 g
Allergenen Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.