Gegrilde steak met Thaise limoen-korianderdressing en rijst

Gegrilde steak met Thaise limoen-korianderdressing en rijst

Een Thaise curry heeft iedereen wel eens gegeten, maar wist je dat de Thai ook overheerlijke salades maken? Deze originele salade met kort gegrilde plakjes rundsvlees en een zalige limoen-korianderdressing, rijst, komkommer en kerstomaatjes moet je geproefd hebben!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
sojascheut

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een (grill)pan klaar.
  • Kook de rijst: doe per persoon 150 milliliter licht gezouten heet water in de kookpot en voeg de rijst toe. Zet het deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer in halve maantjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de rode chilipeper overlangs in twee en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij de helft van de chilipeper heel fijn, snij de andere helft in fijne halve ringetjes.
  • Maak de dressing. Snij de helft van de korianderblaadjes fijn. Pers het sap van de limoen. Meng met de sojasaus, de fijngesneden koriander, de fijngesneden chilipeper en de suiker.
  • Bestrijk de rundersteak met de arachideolie. Verhit een grillpan (zorg dat ze goed heet is) en bak de steak 2-3 minuten aan beide kanten. Je kan dit ook in een gewone pan doen. Haal de steak uit de (grill)pan en laat 2-3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Schik de kerstomaatjes, plakjes komkommer, blaadjes koriander, sojascheuten en halve ringetjes rode chilipeper op de borden. Kruid de rundersteak met peper en zout en snij in plakjes. Schik bovenop de salade. Bedruppel royaal met de dressing en serveer, samen met de rijst.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 250 g kers­tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 g koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 200 g rundersteak
  • 100 g sojascheuten

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 570 kcal
  • Koolhydraten 74.11 g
  • Suikers 9.67 g
  • Vetten 13.49 g
  • Verzadigde vetten 2.05 g
  • Eiwitten 35.53 g
  • Vezels 4.75 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.