Gegrilde steak met Mexicaanse geroosterde groenten en koriander-jalapeñosalsa

Gegrilde steak met Mexicaanse geroosterde groenten en koriander-jalapeñosalsa

Laat je tafelgenoten alvast weten wat er vanavond op het menu staat: gegrilde steakreepjes op een bedje van Mexicaanse geroosterde groenten met een fris-pittige koriander-jalapeñosalsa bij. Wedden dat ze verlekkerd en onder de indruk zullen zijn. Het is nochtans heel gemakkelijk om te maken, maar dat hoeven zij niet te weten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng 2/3 van de arachideolie met de Mexicaanse kruidenmix, de geperste knoflook en gedroogde oregano. Kruid met peper en zout.
  • Snij de paprika's in brede repen. Snij de courgette in halve maantjes. Pel de rode ui, maar laat een klein stukje van de wortel zitten. Snij in partjes (de wortel zorgt ervoor dat de partjes aan mekaar blijven hangen).
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Bestrijk met de gekruide olie. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de sjalot fijn. Pers het sap van de limoen. Halveer de jalapeñopeper(s) en verwijder de zaadjes. Snij in fijne blokjes. Hak de koriander fijn (je mag de steeltjes ook fijnhakken). Meng de sjalot, koriander, jalapeño, limoensap en kruid met peper en zout. Dit is de salsa.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier. Bestrijk de rundersteaks met de rest van de arachideolie en kruid ze met peper en zout. Verhit een grillpan. Bak 3 minuten per kant. Schep uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Snij de steaks in reepjes en schik bovenop de groenten. Werk af met de salsa en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • ½ sjalot
  • 1 limoen
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 603 kcal
  • Koolhydraten 33.78 g
  • Suikers 25.92 g
  • Vetten 29.68 g
  • Verzadigde vetten 4.89 g
  • Eiwitten 45.04 g
  • Vezels 13.16 g

Allergenen Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.