Gegrilde steak met kruidenboter, spinazie en krieltjes

Gegrilde steak met kruidenboter, spinazie en krieltjes

Gegrilde steak met kruidenboter, hoe lekker is dat! We maken de kruidenboter zelf, en stoven ook spinazie. Daarbij komen ovengeroosterde krieltjes. Topmaaltijd, punt uit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Haal de boter tijdig uit de koeling. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de sjalotten fijn. Rits de blaadjes van de takjes oregano en hak fijn. Hak de krulpeterselie fijn. Pers de knoflook. Doe de boter in een kommetje en maak zacht met een vork. Meng er de oregano, de fijngehakte peterselie, de helft van de knoflook, de helft van de sjalot en een snuf peper en zout door. Zet in de koeling.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de rest van de sjalot en de knoflook. Voeg na 1 minuut de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit een grillpan op het vuur. Dep de steaks droog met keukenpapier en kruid ze royaal met peper en zout. Grill de steaks 3-4 minuten per kant. Wanneer ze gebakken zijn, verdeel er meteen de kruidenboter over.
  • Serveer de gegrilde steaks met de kruidenboter, de gestoofde spinazie en de geroosterde krieltjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 2 sjalotten
  • 10 g oregano
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el olijfolie
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 750 kcal
  • Koolhydraten 43.39 g
  • Suikers 1.88 g
  • Vetten 43.81 g
  • Verzadigde vetten 18.06 g
  • Eiwitten 44.28 g
  • Vezels 9.35 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.