Gegrilde steak met groenten in rode curry

Gegrilde steak met groenten in rode curry

Wat inspiratie uit Thailand, met deze heerlijke gegrilde steak met groenten in rode curry, afgewerkt met crunchy pinda's. Lekker koolhydraatarm en pittig. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
citroengras
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
rode currypasta
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
rundersteak

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen. Snij de rode en gele paprika in fijne reepjes. Plet de stengel(s) citroengras. Snij de lente-ui in ringen. Hak de pinda's grof.
  • Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok en roerbak de ui en de rode paprika 2 minuten.
  • Doe de aangegeven hoeveelheid rode curry (of gebruik minder als je niet van pittig houdt), het citroengras en de kokosmelk in de wok en roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op het vuur.
  • Haal de wok van het vuur en schep de stengel(s) citroengras eruit. Pers de aangegeven hoeveelheid sap van de limoen en voeg toe aan de wok, samen met de sojascheuten en de suiker. Schep goed om. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier. Bestrijk ze met de rest van de plantaardige olie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steaks 2-3 minuten aan beide kanten op de hete grill.
  • Snij de gegrilde steak in plakjes. Serveer met de groenten in rode curry. Werk af met de lente-ui en de grofgehakte pinda's.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 stengel citroengras
  • 1 lente-uitje
  • 30 g pinda's
  • 1 el rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ limoen
  • 100 g sojascheuten
  • 2 rundersteaks

Uit jouw keuken

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 779 kcal
  • Koolhydraten 29.79 g
  • Suikers 17.14 g
  • Vetten 50.86 g
  • Verzadigde vetten 23.37 g
  • Eiwitten 47.53 g
  • Vezels 9.13 g

Allergenen Pinda, Noten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.