Gegrilde steak met groentefrietjes en salsa verde

Een origineel en toch licht 'fusion' gerecht, deze gegrilde steak met geroosterde groentefrietjes en een frisse salsa verde. Gezond en toch verrassend eten is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, dat bewijst dit smaakvol toppertje. Geniet ervan!
Ingrediënten

wortel

pastinaak

courgette

sjalot

limoen

kappertjes

jalapeñopeper

bladpeterselie

rundersteak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in balkjes. Snij de courgette in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
- Snij de sjalot fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng de sjalot met het limoensap en een snufje zout. Hak de kappertjes grof. Verwijder de zaadjes van de jalapeñopeper(s) en snij fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de gemarineerde sjalot met de kappertjes, bladpeterselie en jalapeño. Roer er de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
- Bestrijk de rundersteaks met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steak 2-3 minuten aan beide kanten op de hete grill.
- Serveer de gegrilde steaks met de salsa verde en de groentefrietjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 wortelen
- 1 pastinaak
- ½ courgette
- 1 sjalot
- ½ limoen
- 2 el kappertjes
- 1 jalapeñopeper
- 10 g bladpeterselie
- 2 rundersteaks
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el olijfolie extra vierge
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 598 kcal
- Koolhydraten 24.12 g
- Suikers 10.47 g
- Vetten 36.45 g
- Verzadigde vetten 5.44 g
- Eiwitten 40.56 g
- Vezels 9.77 g
Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.