Gegrilde steak met geroosterde zoete aardappel en Aziatische komkommersalsa

Gegrilde steak met geroosterde zoete aardappel en Aziatische komkommersalsa

Een heerlijk Aziatisch getint gerecht met véél kleur en smaak! Gegrilde reepjes steak met daarbij geroosterde zoete aardappelplakjes en een verrassende Aziatische komkommersalsa. Smaakbommetje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes. Bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de zoete aardappelplakjes gaar zijn. Draai de plakjes halverwege om.
  • Schil en rasp de gember. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij in fijne blokjes. Meng de sojasaus met de gember, het limoensap en de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de suiker. Snij de komkommer in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Meng de komkommer en lente-ui met de marinade.
  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en bestrijk met de arachideolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Rooster de steak 3 minuten per kant op de hete grill. Laat 3 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij dan in plakjes.
  • Pluk de blaadjes koriander. Serveer de zoete aardappelplakjes met de gegrilde steak en de komkommersalsa en werk af met koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • ½ rode chilipeper
  • 2 el sojasaus
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 2 rundersteaks
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 450 kcal
  • Koolhydraten 23.39 g
  • Suikers 12.06 g
  • Vetten 21.32 g
  • Verzadigde vetten 3.35 g
  • Eiwitten 39.87 g
  • Vezels 3.91 g

Allergenen Gluten, Soja, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.