Gegratineerde witte visfilets met spinaziepuree
Zalig comfort food, deze met kaassaus gegratineerde witte visfilets, in combinatie met smeuïge spinaziepuree. Een heerlijk visgerecht waar jong en oud van zal genieten!
Ingrediënten
bloemige aardappel
gratinkaas
witte visfilet
knoflook
spinazie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Smelt 1/3 van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 85 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Roer er 2/3 van de gratinkaas door, tot die gesmolten is.
- Vet een ovenschaal in met boter. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Leg de filets in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de rest van de melk, peper en zout toe. Meng goed. Roer er dan de gestoofde spinazie door.
- Zet de vis nog enkele minuten onder de grill van de oven, tot de saus mooi goudbruin kleurt. Serveer de spinaziepuree met de gegratineerde witte visfilets. Lepel er nog wat van de saus bij.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 40 g gratinkaas
- 2 witte visfilets
- 1 teentje knoflook
- 200 g spinazie
Uit jouw keuken
- 3 el boter
- 1 el olijfolie
- 2 el bloem
- 200 ml melk
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 746 kcal
- Koolhydraten 55.02 g
- Suikers 6.07 g
- Vetten 38.31 g
- Verzadigde vetten 19.98 g
- Eiwitten 42 g
- Vezels 8.64 g
Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.