Gegratineerde kabeljauw met spinaziepuree

Gegratineerde kabeljauw met spinaziepuree

Zalig comfort food, deze met kaassaus gegratineerde kabeljauw, in combinatie met smeuïge spinaziepuree. Een heerlijk visgerecht waar jong en oud van zal genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Smelt 1/3de van de boter in een steelpan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk per persoon 75 milliliter melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Roer er 2/3de van de gratinkaas door, tot die gesmolten is.
  • Vet een ovenschaal in met boter. Dep de kabeljauwfilets droog en kruid met peper en zout. Leg de filets in de ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 10 minuten in de oven.
  • Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de rest van de melk, peper en zout toe. Meng goed. Roer er dan de gestoofde spinazie door.
  • Zet de vis nog 2 minuten onder de grill van de oven, tot de saus mooi goudbruin kleurt. Serveer de spinaziepuree met de gegratineerde kabeljauw. Lepel er nog wat van de saus bij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 40 g gratinkaas
  • 2 kabeljauw­filets
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 200 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 734 kcal
  • Koolhydraten 55.02 g
  • Suikers 6.07 g
  • Vetten 38.09 g
  • Verzadigde vetten 20.12 g
  • Eiwitten 39.91 g
  • Vezels 8.64 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.