Gebakken zeebaars met snelle komkommerpickle en geroosterde aardappelen

Gebakken zeebaars met snelle komkommerpickle en geroosterde aardappelen

Een klein beetje Scandinavië op je bord, met een stukje gebakken zeebaars met daarbij een komkommerpickle met dille en geroosterde aardappelen. De komkommerpickle maak je echt in no time klaar. Dit is een gerechtje dat nog lang zal blijven nazinderen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
zeebaarsfilet

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de komkommer en snij met behulp van een dunschiller de komkommer tot aan de zaadlijsten in linten. Snij de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes. Leg een handdoek (of stevig keukenpapier) in een zeef en doe hierin de komkommer en ui en overstrooi dan royaal met zout. Zet even opzij.
  • Maak ondertussen de yoghurtdressing: snij de dille fijn en rasp de schil (zeste) van de citroen. Meng de yoghurt met de helft van de fijngesneden dille, de zeste van de citroen, het sap van de helft van de citroen, 1/4de van de olijfolie en peper en zout.
  • Knijp de komkommer en rode ui uit, spoel goed met water en laat opnieuw uitlekken. Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker en voeg de komkommer, de ui en de rest van de dille toe. Kruid met peper en meng goed.
  • Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de zeebaarsfilets 3 minuten aan elke kant, velkant eerst.
  • Serveer de zeebaars met de geroosterde aardappelen, de komkommerpickle en de yoghurtdressing erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 10 g dille
  • 1 citroen
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 zeebaarsfilets

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 709 kcal
  • Koolhydraten 51.26 g
  • Suikers 13.59 g
  • Vetten 35.12 g
  • Verzadigde vetten 5.98 g
  • Eiwitten 43.43 g
  • Vezels 9.2 g

Allergenen Vis, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.