Gebakken zalm met fijne groentesaus en aardappelen

Gebakken zalm met fijne groentesaus en aardappelen

Lekkere bistrokost, zo bij je thuis! Een heerlijk stukje gebakken zalm met een fijne groenteroomsaus erbij en een gekookt patatje. Eenvoudig, maar toch zo goed. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter.
  • Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en selder aan gedurende 6-8 minuten. Kruid met peper en zout. Roer er de room en per persoon 50 milliliter water door. Laat de saus zachtjes inkoken.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de gebakken zalm met de fijne groentesaus en de gekookte aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 808 kcal
  • Koolhydraten 49.71 g
  • Suikers 11.99 g
  • Vetten 49.99 g
  • Verzadigde vetten 22.22 g
  • Eiwitten 36.48 g
  • Vezels 11.37 g

Allergenen Selderij, Lactose, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.