Gebakken zalm met fijne groentensaus en aardappelen

Gebakken zalm met fijne groentensaus en aardappelen

Lekkere bistrokost, zo bij je thuis! Een heerlijk stukje gebakken zalm met een fijne groente-roomsaus erbij en een gekookt patatje. Eenvoudig, maar toch zo goed. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
zalmfilet

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 15 à 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  • Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter.
  • Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de ui, wortelen en selder aan gedurende 6-8 minuten. Kruid met peper en zout. Roer er de room en per persoon 3 el water door. Laat de saus zachtjes inkoken.
  • Kruid de zalmfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de gebakken zalm met de fijne groentensaus en de gekookte aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 brikje lichte room
  • 2 zalmfilets

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 815 kcal
  • Koolhydraten 50.75 g
  • Suikers 12.97 g
  • Vetten 50.03 g
  • Verzadigde vetten 22.22 g
  • Eiwitten 36.68 g
  • Vezels 12.05 g

Allergenen Lactose, Vis, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.