Gebakken vlaswijting met groene olijvensalsa en bloemkool-citroenpuree

Gebakken vlaswijting met groene olijvensalsa en bloemkool-citroenpuree

Lekkere gebakken vlaswijting met een originele pittige groene olijvensalsa en een frisse bloemkool-citroenpuree erbij. Voedzaam en ook nog eens lekker licht. Smaakt heerlijk met een glaasje frisse witte wijn erbij.

Ingrediënten

Ingredientfoto
oregano
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
vlaswijting­filet
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
bloemkool
Ingredientfoto
groene olijf
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de oregano en hak ze grof. Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap uit. Doe de oregano, olijfolie, de helft van het citroensap, peper en zout in een kommetje en meng goed. Bestrijk de vlaswijtingfilets hiermee en zet even weg in de koeling.
  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Pel de knoflook. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes, de blokjes aardappel en de knoflook in zijn geheel toe. Laat 15-20 minuten koken tot de bloemkool en aardappel gaar en zacht is.
  • Hak de olijven grof. Verwijder de zaadjes uit de rode chilipeper en snij in hele fijne stukjes. Hak de basilicum fijn. Snij de selder in zo fijn mogelijke blokjes. Meng de olijven, chilipeper, basilicum, selder, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout in een kommetje. Zet even opzij.
  • Giet de bloemkool, aardappel en knoflook af en stamp tot een fijne puree met een pureestamper. Meng er de citroenzeste, de rest van het citroensap en de rest van de extra vierge olijfolie door en kruid met peper en zout.
  • Verhit de boter in een antikleefpan en bak de vlaswijtingfilets aan beide kanten voor 2-3 minuten. Serveer de bloemkoolpuree met de visfilet erbovenop, lepel er wat van de olijvensalsa bij en werk af met rucola.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 g oregano
  • ½ citroen
  • 2 vlaswijting­filets
  • 250 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g bloemkool
  • 40 g groene olijven
  • ½ rode chilipeper
  • 10 g basilicum
  • 1 stengel selder
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 573 kcal
  • Koolhydraten 31.68 g
  • Suikers 5.36 g
  • Vetten 34.3 g
  • Verzadigde vetten 8.84 g
  • Eiwitten 31.57 g
  • Vezels 9.13 g

Allergenen Vis, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.