Gebakken vis met tartaar en aardappelwedges

Gebakken vis met tartaar en aardappelwedges

Koolvis is een lekker stevige vissoort en perfect om deze heerlijk krokante visfilets mee te maken. Dit is onze gezondere versie van de Britse klassieker "fish & chips": er komt geen friteuse aan te pas en we serveren er een lekker frisse salade en een zelfgemaakte tartaarsaus bij. Genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
aardappel
Ingredientfoto
augurk
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
mayonaise
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
koolvisfilet
Ingredientfoto
gemengde sla
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de helft van de eieren gedurende 10 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak de augurken en kappertjes fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pel het (de) gekookte ei(eren) en plet het met een vork. Meng de mayonaise met de augurken, kappertjes, ei, peterselie en peper en zout. Snij de citroen in partjes.
  • Breek de rest van de eieren in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de koolvisfilets goudgeel en knapperig in 3 minuten aan elke kant.
  • Doe de salade in een kom. Halveer de kerstomaatjes en doe ze bij de salade. Serveer de gebakken visfilets met de aardappelwedges, de salade, de tartaarsaus en een citroenpartje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 eieren
  • 400 g aardappelen
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 4 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 30 g panko
  • 2 koolvisfilets
  • 1 zakje gemengde sla
  • 125 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 827 kcal
  • Koolhydraten 55.59 g
  • Suikers 4.59 g
  • Vetten 47.67 g
  • Verzadigde vetten 7.6 g
  • Eiwitten 41.68 g
  • Vezels 8.36 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Mosterd, Gluten, Soja, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.