Gebakken vis met courgettefrietjes

Gebakken vis met courgettefrietjes

Courgettefrietjes zijn overheerlijk! Ze krijgen een heerlijk kaaskorstje en worden in de oven gebakken. Daarbij komen visblokjes en een zalig sausje van geroosterde knoflook. Een beetje fish & chips, maar dan toch ook weer helemaal anders. En koolhydraatarm!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
vismengeling

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de courgette in frietjes. Leg de courgettefrietjes op het bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Hussel door elkaar en verspreid over het bakpapier. Strooi de geraspte kaas over de courgette. Leg er de ongepelde knoflook bij. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet ze dan nog 6 minuten onder de grill van de oven. Schep halfweg om.
  • Snij de citroen in partjes. Dep de blokjes vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een antikleefpan en voeg de visblokjes toe. Bak de visblokjes in de pan. Schep ze voorzichtig om, zodat ze niet uit elkaar vallen.
  • Haal de knoflook uit de oven. Duw het vruchtvlees uit het vel en plet het met een vork. Meng door de mayonaise.
  • Serveer de courgettefrietjes met de gebakken vis, het looksausje en een partje citroen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1½ courgette
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 300 g vismengeling

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 606 kcal
  • Koolhydraten 13.85 g
  • Suikers 12.98 g
  • Vetten 45.88 g
  • Verzadigde vetten 12.44 g
  • Eiwitten 34.57 g
  • Vezels 3.16 g

Allergenen Lactose, Selderij, Vis, Weekdieren, Gluten, Mosterd, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.