Gebakken tofu met gember en paprika

Gebakken tofu met gember en paprika

Als je denkt dat tofu weinig smaak heeft, dan heb je dit heerlijke gerechtje nog niet geprobeerd! Lekker kruidig en krokant gebakken tofu met frisse gember, paprika en rijst bij. Een lichte vegetarische topper die je in 20 minuten op tafel zet. Overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes. Kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  • Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de knoflook, gember en rode paprika. Voeg na 2 minuten de sojasaus, honing en rijstazijn toe. Laat 2 minuten inkoken en schep dan uit de wok. Verhit de rest van de sesamolie in de wok en bak de tofu rondom aan. Voeg opnieuw de gebakken paprika toe aan de wok en laat nog kort meebakken.
  • Serveer de rijst met de gebakken tofu en paprika, met de sesamzaadjes en lente-uitjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g tofu
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 kl sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 546 kcal
  • Koolhydraten 74.16 g
  • Suikers 10.1 g
  • Vetten 15.83 g
  • Verzadigde vetten 2.56 g
  • Eiwitten 21.48 g
  • Vezels 8.67 g

Allergenen Ei, Gluten, Soja, Sesam, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.