Gebakken tofu met gember en paprika
Wanneer je denkt dat tofu weinig smaak heeft, dan heb je dit heerlijke gerechtje nog niet geprobeerd! Lekker kruidig en krokant gebakken tofu met frisse gember, paprika en rijst bij. Een lichte vegetarische topper die je in 20 minuten op tafel zet. Overheerlijk!
Ingrediënten
jasmijnrijst
knoflook
gember
rode paprika
lente-uitje
tofu
Chinees vijfkruidenpoeder
sesamolie
sojasaus
honing
rijstazijn
sesamzaad
Bereidingswijze
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes. Kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
- Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de knoflook, gember en rode paprika. Voeg na 2 minuten de sojasaus, honing en rijstazijn toe. Laat 2 minuten inkoken en schep dan uit de wok. Verhit de rest van de sesamolie in de wok en bak de tofu rondom aan. Voeg opnieuw de gebakken paprika toe aan de wok en laat nog kort meebakken.
- Serveer de rijst met de gebakken tofu en paprika, met de sesamzaadjes en lente-uitjes erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 150 g jasmijnrijst
- 2 teentjes knoflook
- 20 g gember
- 1 rode paprika
- 1 lente-uitje
- 250 g tofu
- 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 stick honing
- 1 el rijstazijn
- 1 el sesamzaad
Uit jouw keuken
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 607 kcal
- Koolhydraten 76.01 g
- Suikers 11.3 g
- Vetten 19.82 g
- Verzadigde vetten 3.21 g
- Eiwitten 24.81 g
- Vezels 10.6 g
Allergenen Gluten, Soja, Vis, Sesam, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.