Gebakken rijst met teriyaki kip

Gebakken rijst met teriyaki kip

Gebakken rijst, Japanse stijl! In zowat elk Aziatisch land kennen ze hun variatie van gebakken rijst, en vandaag gaan we dus richting Japan voor gebakken rijst met heerlijke teriyaki kip. Genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
teriyakisaus
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Snij de kip in blokjes. Doe in een kom en voeg de teriyakisaus toe. Roer goed om en laat even marineren.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de lente-ui in ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Snij de aangegeven hoeveelheid broccoli in kleine roosjes. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg het ei toe. Roerbak tot je een roerei hebt. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok op een bord.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui, de broccoli en wortel toe. Voeg per persoon 4 el water toe. Laat 3 minuten stoven tot het water verdampt is. Voeg de gekookte rijst en het ei toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kip en de sojasaus toe en roerbak nog 3 minuten. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Schep de gebakken rijst in kommetjes en werk af met het groen van de lente-ui en sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kipfilets
  • 4 el teriyakisaus
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 lente-uitje
  • ½ broccoli
  • 2 wortelen
  • 1 bio-ei
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 860 kcal
  • Koolhydraten 76.69 g
  • Suikers 11.22 g
  • Vetten 35.32 g
  • Verzadigde vetten 5.89 g
  • Eiwitten 54.67 g
  • Vezels 10.7 g

Allergenen Gluten, Sesam, Soja, Vis, Lactose, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.