Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool

Gebakken rijst met kabeljauw en spitskool

Gebakken rijst is een doordeweeks gerecht, maar dankzij de heerlijk sappige kabeljauwfilets, wordt dit gerecht naar een hoger niveau getild. Er komt heerlijk smaakvolle spitskool bij en lekker krokant gebakken uitjes. Een favoriet voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
spitskool
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kabeljauw­filet
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de spitskool doormidden en snij de wortel weg. Snij nogmaals overlangs in 2 en snij nu in fijne reepjes. Snij de ui in halve ringen. Leg de uien in een kommetje met de bloem en meng goed. Haal de uien uit de bloem en klop er de overtollige bloem af. Schil de gember en rasp fijn. Was en rasp de schil van de limoen. Pluk de blaadjes koriander.
  • Verhit 1/4de van de arachideolie in een wok of een grote antikleefpan. Roerbak de reepjes spitskool gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout. Schep dan uit de pan en bewaar afgedekt onder aluminiumfolie.
  • Verhit opnieuw 1/4de van de arachideolie in dezelfde pan en bak de kabeljauwfilets 2-3 minuten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar afgedekt onder aluminiumfolie.
  • Veeg de pan uit met keukenpapier en verhit 1/4de van de arachideolie. Bak hierin de uien. Ze moeten mooi krokant en donkerbruin worden. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Veeg opnieuw de pan proper met keukenpapier en verhit de rest van de arachideolie. Voeg de rijst samen met de gebakken spitskool, limoenzeste, de geraspte gember en het vijfkruidenpoeder toe. Bak de rijst kort aan en breng op smaak met het sap van een halve limoen, de sojasaus en peper en zout. Serveer de rijst met de gebakken kabeljauwfilets en werk af met de krokante uien en blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ spitskool
  • 1 ui
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 2 kabeljauw­filets
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 4 el arachide­olie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 805 kcal
  • Koolhydraten 85.85 g
  • Suikers 16.08 g
  • Vetten 33.54 g
  • Verzadigde vetten 5.2 g
  • Eiwitten 38.39 g
  • Vezels 7.88 g

Allergenen Gluten, Soja, Vis, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.