Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi

Gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi

Vandaag maken we heerlijke gebakken rijst met honing-gemberkip en paksoi. Een Aziatisch toppertje waar het hele gezin van zal meesmullen. Haal die wok maar boven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de paksoi in reepjes. Pers de knoflook. Snij de lente-uitjes in ringetjes, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Schil en rasp de gember. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Snij de kip in blokjes.
  • Meng de sojasaus, chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt), gember en honing in een kommetje. Pers er de helft van de limoen bij. Snij de rest van de limoen in partjes.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg het ei toe. Roerbak tot je een roerei hebt. Kruid met peper en zout. Schep uit de wok op een bord.
  • Verhit opnieuw 1/3de van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook, het wit van de lente-ui en paksoi toe. Roerbak 2-3 minuten, tot de paksoi gaar is. Schep uit de wok en leg bij het ei.
  • Verhit de rest van de arachideolie en voeg de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg de helft van de saus toe en roerbak tot de saus mooi rond de kip kleeft. Voeg nu de gekookte rijst toe, roer goed om en roerbak 2 minuten.
  • Roer het ei en de paksoi door de rijst en voeg de rest van de saus toe. Roerbak nog kort. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Schep de gebakken rijst in kommetjes en werk af met het groen van de lente-ui. Serveer met een limoenpartje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 20 g gember
  • 1 bio-ei
  • 2 kipfilets
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 stick honing
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 745 kcal
  • Koolhydraten 71.8 g
  • Suikers 7.79 g
  • Vetten 27.85 g
  • Verzadigde vetten 4.8 g
  • Eiwitten 49.05 g
  • Vezels 5.91 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.