Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

Gebakken rijst met groentjes, kip en ananas

"Pineapple rice" is een heel populair gerecht in de Zuid-Oost Aziatische keuken. Lekkere tropische smaken die je doen wegdromen naar zonnige oorden. Wil je het helemaal volgens de regels van de kunst doen, serveer het gerecht dan in een uitgeholde halve ananas. Maar zo in een kommetje smaakt het gegarandeerd ook!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Chinees vijfkruidenpoeder
Ingredientfoto
geroosterde ui
Ingredientfoto
sojasaus

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de lente-ui in ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Snij de rode paprika in blokjes. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en klop het los. Giet het sap van de ananas af. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Verhit 1/3 van de arachideolie in een wok en voeg de kippenblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Schep uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit nogmaals 1/3 van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-ui, de paprika en wortel toe. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 3-4 minuten op hoog vuur tot het water verdampt is. Voeg de rest van de arachideolie, de gekookte rijst en het Chinees vijfkruidenpoeder toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg het ei toe en roerbak opnieuw 2 minuten. Voeg nu opnieuw de kip en de blokjes ananas toe. Roerbak nog 3 minuten. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper.
  • Schep de gebakken rijst in diepe borden en werk af met het groen van de lente-ui en geroosterde uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 lente-uitjes
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 bio-ei
  • 1 blik ananas
  • 2 kipfilets
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 2 el sojasaus

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 913 kcal
  • Koolhydraten 98.65 g
  • Suikers 28.04 g
  • Vetten 33.88 g
  • Verzadigde vetten 7.69 g
  • Eiwitten 48.37 g
  • Vezels 8.88 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Noten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.