Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes

Gebakken kipfilet met zoete aardappelpuree en balsamico-uitjes

De combinatie van hartige en zoete smaken, zijn even verrassend als overheerlijk! Probeer deze heerlijke zoete aardappelpuree in combinatie met originele gekaramelliseerde balsamico-uitjes, een fris-zure salade en gebakken kipfilet. Licht, gemakkelijk om klaar te maken en overheerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Kook gaar in gezouten water in 10-12 minuten.
  • Snij de ui in halve ringen. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de uien toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuur, schep regelmatig om.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Hou even opzij.
  • Dep de kipfilets droog, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipfilets mooi goudbruin aan beide kanten.
  • Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de honing en balsamico toe aan de pan met de uitjes. Verhoog het vuur kort, tot de uien beginnen te karamelliseren en haal dan van het vuur. Kruid met peper en zout.
  • Meng de dressing met de little gem blaadjes. Serveer de zoete aardappelpuree met de gebakken kipfilets, de little gem en de balsamico-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1½ ui
  • 2 little gems
  • 2 kipfilets
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 626 kcal
  • Koolhydraten 56.8 g
  • Suikers 19.61 g
  • Vetten 24.55 g
  • Verzadigde vetten 3.73 g
  • Eiwitten 40.14 g
  • Vezels 8.45 g

Allergenen Sulfiet, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.